Aloitussivu / Palvelut / Tietopalvelut / Asukastietopalvelut

Asukastietopalvelut

Asukastietopalveluissa väestötietojärjestelmästä välitetään yksittäisiä henkilö- ja rakennustietoja asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille tai niistä vastaaville yrityksille ja yhteisöille.

Esimerkiksi asukaskyselypalvelussa on mahdollista hakea tarvittu määrä asukastietoja helposti reaaliajassa suorakäyttöisen verkkopalvelun kautta.

Asukaskyselypalvelu

Palvelun avulla taloyhtiöllä ja sen valtuuttamalla isännöitsijätoimistolla on mahdollisuus saada väestötietojärjestelmästä reaaliaikaisesti tiedot niiden yhtiöiden asukkaista, joita se hallinnoi. Palvelun käyttäjä maksaa käyttäjämäärään perustuvan lisenssimaksun lisäksi vain tarvitsemastaan tiedosta. Asukaskyselypalvelu on osa Kauppalehti Tietopalvelut - palveluportaalia.

Asukaskyselypalvelun käyttö edellyttää sekä sopimusta Kauppalehti Tietopalvelujen käytöstä että Väestörekisterikeskuksen myöntämää palvelun käyttöoikeutta. Lisätietoja tilaukseen liittyvissä asioissa antaa Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu arkisin klo 08.30–16.30 puhelin 0800 141 070 tai tietopalvelut@kauppalehti.fi.

Sivun alkuun

Asukasluettelo

Asunto- ja kiinteistöyhtiöt tai niistä vastaavat yritykset ja yhteisöt voivat tilata maistraatilta luettelon rakennuksen asukkaista. Luovutettavia tietoja ovat syntymäaika, sukupuoli, henkilön täydellinen nimi, rakennus- ja huoneistotunnus sekä muuttopäivä. Luettelo toimitetaan paperimuodossa.

Lisätietoja asukasluettelopalvelusta saat lähimmästä maistraatista. 

Sivun alkuun

Jatkuva asukastietopalvelu

Jatkuvan asukastietopalvelun avulla voidaan perustietojen lisäksi tilata vain pelkät muutostiedot, joita on helppo verrata omiin talonkirjoihin. Palvelun laajuudesta sovitaan aina asiakaskohtaisesti. Muutokset päivämäärineen toimitetaan sovituin aikavälein esim. kuukausittain.

Ilmoitettavia muutostietoja ovat sisään- ja ulosmuutot (vakinaiset ja tilapäiset), asukkaan edellinen osoite, entisen asukkaan nykyinen osoite, nimenmuutokset, syntyneet, kuolleet sekä muutospäivätieto.

Tiedot toimitetaan paperitulosteena. Jos asiakas haluaa tiedot sähköisenä, on siitä sovittava erikseen.

Lisätietoja jatkuvasta asukastietopalvelusta saat lähimmästä maistraatista. 

Sivun alkuun